Večerašnjim utakmicama u Hadžićima i Višegradu spuštena je zavjesa na 17.kolo PML.
Premda znatno oslabljen neigranjem sjajnog dvojca Međić-Divković lider iz Visokog nije imao previše problema protiv fenjeraša Slavije za sigurnih 29-22.
Kao što je poznato rukometnoj javnosti, prema saopštenju RK “Bosna”, pomenuti igrači do kraja prvenstva neće biti u rosteru trenera Sirće, šteta i za “faraone” i za BH rukomet i PML. 
Na sreću Visočaka nakon teške povrede u takmičarskom pogonu je desnokrilni Kapić. Takođe, nakon usvojene žalbe od strane RS BiH i preinačene kazne suspenzije zbog dopinga sa 12 na 8 mjeseci, vratio se desni bek Čolo koji će sigurno biti veliko pojačanje u nastavku prvenstva.
Danas su zbog poteza neodgovornog gledaoca, koji je pogodio sudiju Jovića pvc flašom na KUP utakmici igranoj u srijedu, Visočaci zbog suspenzije dvorane kao domaćini igrali u Hadžićima.
Naša ekipa je sinoć u triler završnici sa 27-25 slavila protiv sjajne ekipe Sloge iz Doboja i zadržala se tik uz Visočake na 2.mjestu tabele PML sa samo bodom zaostatka. 
Iduće kolo nudi zanimljive duele gdje će lider u Doboj, a mi na gostovanje u Brčko.
Dobojlije su ovim porazom izgubile 5.poziciju i sada su na 8.mjestu sa 25 bodova koliko ima i Leotar.
Nakon sjajne pobjedničke serije na tri fronta rukometaši banjalučkog Borca zaustavljeni su sinoć u Vogošći.
Domaćini su imali prednost tokom cijelog susreta, premda je Borac opasno prijetio sredinom drugog dijela, na kraju zasluženih 24-19 za Vogošću PH i ostanak na 4.mjestu.
Ovim porazom Borac je izgubio korak za vodećim dvojcem, ali će imati priliku hvatati priključak u međusobnom srazu na gostovanjima u Gračanici i Visokom koja slijede u nastavku takmičenja.
Konjuh iz Živinica je novom, rutinskom pobjedom iz Dervente donio i 10. gostujući bod čime se osamio na 5.mjestu, sa dobrim šansama da ugrozi Vogošću, budući da će Vogošća na vruće gostovanje u Maglaj, a da će “narandžasti” ugostiti Goražde.
Derventa je novim domaćim porazom sve bliže nižem rangu takmičenja.
Sloga iz GV/Uskoplja ubjedljivom pobjedom 23-17 nad Leotarom, prekinula je proljetni post i nanovo istakla kandidaturu za play off. 
Sa druge strane Trebinjci polako tonu i već su na 9.mjestu, ali budući da im u goste iduće kolo dolazi Derventa imaće priliku popraviti dojam.
Zrinjski se ubjedljivom pobjedom nad Lokomotivom iz Brčkog 31-22 poravnao na 6.mjestu sa Slogom GV/U, čime se vratio u borbu za play off poziciju.
Lokosi su na 11. mjestu sa 22 boda, ali i utakmicom manje.
Goražde je zbog propusta u organizaciji utakmice protiv Lokomotive, večeras u Višegradu savladao Maglaj 36-30, u jednoj izjednačenoj utakmici u kome su nominalni domaćini razliku napravili u par posljednjih minuta.
Na ovaj način Maglaj je ostao na 10.mjestu sa 23 boda.
Goražde sada ima 16 bodova, a već u srijedu imaće priliku da u ponovljenoj utakmici protiv Lokomotive svom protivniku dođe na -3 boda.
U slučaju drugačijeg ishoda Goražde će još više pogoršati stanje na tabeli jer bi se gosti dodatno bodovno udaljili.
Na začelju su Derventa sa 10 i Slavija sa 3 osvojena boda.
#rkgračanicaigrajrukometživisport