Vodeći dvojac Gračanica i Borac su očekivano bez većih problema apsolvirali Drinu i Lokomotivu, stim da je pobjeda Gračanice tim vrjednija jer je izvojevana u gostima.
Izviđač je lakše od očekivanog savladao Maglaj, od kojeg se očekivao jači otpor.
Sloga iz GV/Uskoplja nije u potpunosti uspjela kapitalizirati pobjedu iz Živinica i odigrala je nerješeno protiv imenjaka iz Doboja. 
Imali su domaći 28-24 pred sam kraj utakmice, ali su uporne Dobojlije poravnale premda su u tim trenucima imali i igrača manje.
Sloga GV/U imala je i 29-28, ali su gosti uspjeli organizovati zadnji napad na 10 sekundi do kraja i iz cepelina zabiti za veliki bod.
Bosna iz Visokog nije imala previše problema protiv novog premijerligaša Iskre iz Bugojna. Faraoni su na poluvremenu imali +2, u drugom zaigrali puno bolje, otišli na +10, da bi gosti sa nekoliko vezanih golova izbjegli debakl i došli do podnošljivog poraza.
Slavija je na krilima remija iz Vogošće, osvojila nova tri boda protiv nezgodne ekipe Konjuha iz Živinica. Držali su se gosti punih 50 minuta, u toku igre promašili nekoliko penala i na kraju su morali potpisati kapitulaciju.
Leotar se uspio nakon lošeg otvaranja 4-8 protiv Vogošće vratiti i na odmor otići sa golom zaostatka.
U drugom dijelu domaći su odigrali mnogo bolje i angažovanije za ispostaviće se sigurnu i zasluženu pobjedu.
Sloboda iz Tuzle se lako obračunala sa Goraždem i upisala prve bodove.
Treće kolo donosi nam nekoliko izuzetno zanimljivih i neizvjesnih mečeva.

#rkgračanicaigrajrukometživisport