Sinoć je spuštena zavjesa na pretposljednje kolo PML koje nam je odgovorilo na sve nedoumice oko učesnika ovogodišnjeg razigravanja za prvaka.
Nakon pobjede u Brčkom u utakmici u kojoj su cijelo vrijeme imali vođstvo Bosna iz Visokog zadržala je lidersku poziciju. 
Stručni stožer “Faraona” može da raduje činjenica da su ih do pobjede vodili povratnici Čolo i Kapić.
U posljednjem kolu u Visokom gostuje Borac, koji nema nikakav rezultatski imperativ, dok će se Bosna truditi ostvariti pobjedu i čekati kiks Gračanice u Derventi.
Gračanica je već prema ustaljenom scenariju teže od očekivanog u posljednjih 15 minuta slomila otpor Sloge iz GV/U. 
Dokaz je to dobre spreme igrača i duže klupe u odnosu na većinu naših ekipa. Gračanlije bi pobjedom kod otpisane Dervente trebali ovjeriti osvajanje prvog mjesta u ligi. 
Premda je Sloga kao i većina ekipa odigrala u Gračanici odličnu utakmicu, ovim porazom i rezultatima drugih klubova izgubila je sve šanse za plasman u play off. 
Međutim, prave razloge treba tražiti u nekim ranije propuštenim šansama.
Borac je rutinski savladao Slaviju, sigurno je treći u ligi i sada se može koncentrisati na dvomeč finala KUP-a koji igra sa Izviđačem.
Konjuh je savladao dobojsku Slogu, Vogošća se lako obračunala sa Goraždem, Leotar je slavio u Maglaju i upravo će međusobni susreti ove četiri ekipe, trenutno poredane od 4.-7. mjesta odrediti konačan poredak i parove četvrtfinala završnice.
Zrinjski je senzacionalno poražen od Dervente na domaćem terenu i bila je ovo prva pobjeda Dervente nakon 10.kola i pobjede protiv Goražda.
Maglaj je još jednom razočarao svoje navijače i ponovo je propustio visoko vođstvo od 20-16 za preokret gostiju iz Trebinja, a bilo je 27-29.
Lokomotiva je novim porazom na korak od 12.mjesta jer će slijedeće kolo u goste Slogi u GV/U, dok će Goražde pokušati prestići “Lokose” osvajanjem bodova na domaćem terenu protiv Zrinjskog.
Slavija će svoj premijerligaški oproštaj imati u meču protiv Maglaja.
Prava uzbuđenja nas tek čekaju!
#rkgračanicaigrajrukometživisport