Vodeći dvojac Gračanica i Borac nastavljaju sa pobjedama. 
U prepunoj Sportskoj dvorani u Gračanici u izvanrednom ambijentu Gračanica je potpuno zasluženo savladala aktuelnog prvaka Izviđač 23-18. Skauti su bili bolji protivnik u prvih 28. minuta kada su imali prednost 8-11. Od tog momenta pa sve do 53.minute postigli su svega 2 gola. Fantastična odbrana i 7 ujednačenih strijelaca, karakteristika je kraja prvog i cijelog drugog poluvremena. 
Borac je slavio u Bugojnu protiv Iskre. Odolijevali su domaćini do 20.minute i rezultata 11-11, ali je onda uslijedila serija viceprvaka 0-5, a domaći u daljem toku utakmice nisu imali snage za priključak ili eventualni preokret. Krajnji rezultat glasio je 23-29.
Sloga iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja, konačno svoj kvalitet pokazuje i na strani. Nakon pobjede u Živinicama u 1.kolu, uzela je bod i u Maglaju, propustivši u zadnje 2 minute prednost od 21-23. Završilo je 23-23, a na kraju zadovoljniji mogu biti favorizovani domaćini.
Još u srijedu dobojska Sloga, u tvrdoj utakmici savladala je Slaviju iz Istočnog Sarajeva 27-25. 
U samom finišu uspjeli su „Sokolovi“ da dođu na zaostatak od -1, ali više od toga domaći nisu dozvolili.
Inače ova utakmica je odigrana ranije jer je Sloga sinoć imala nastup u 2.kolu Challenge CUP-a gdje je na gostovanju u Bjelorusiji poražena od ekipe Masheka 30-22 (15-8).
U Brčkom je domaća Lokomotiva uspjela savladati Slobodu 27-25 i upisati nova 3 boda. Uspjeh je tim većim što su domaćini između dva kola ostali bez izvanrednog srbijanskog stručnjaka Žikice Milosavljevića. 
Pravi triler viđen je u Živinicama, gdje je domaći Konjuh teže od očekivanog slavio protiv Leotara 27-26. U samoj završnici imali su gosti iz Trebinja prednost 25-26, ali su domaći uspjeli napraviti preokret. 
U derbiju začelja Goražde je bilo bolje od zvorničke Drine 31-25.
Utakmica Vogošća-Bosna (V) odgođena je zbog nastupa Vogošće u Challenge CUP-u i odigraće se 16.10.2019.g.. 
Recimo i to da je u okviru 2.kola Challenge CUP-a Vogošća poražena u Litvaniji od ekipe Sviesa rezultatom 27-24 (11-13).
Naredni vikend čekaju nas nova uzbuđenja na rukometnim terenima širom BiH.

#rkgračanicaigrajrukometživisport