Novi lider na prvenstvenoj tabeli sa 15 bodova je banjalučki Borac koji je bez većih napora savladao dobojsku Slogu 31-25 i nanio joj prvi poraz.
Sloga je 12-ta sa 4 boda i utakmicom manje.
Druga na tabeli je Bosna iz Visokog, jedina ekipa bez poraza i sa 14 bodova.
Rutinska pobjeda protiv Maglaja 36-26 koji je samo u otvaranju utakmice pružio otpor favorizovanoj Bosni. Maglaj je 10-ti sa 7 bodova.
Gračanica je nakon blijedog izdanja u Trebinju i poraza od Leotara 30-26, ostala na 12 bodova i pala na treće mjesto. Trebinjci su sada 11-ti sa 6 osvojenih bodova i utakmicom manje.
Sloga iz GV/Uskoplja je rutinski savladala Drinu i sada je četvrta sa 11 bodova. Drina je ostala na dnu bez bodova.
Izviđač ima 10 bodova i sada je peti, premda je u posljednjim sekundama ispustio bod u Tuzli.
Sloboda, koju je sa klupe predvodio novi trener Nedžad Mašić, imala je prednost tokom cijelog susreta i na kraju slavila 29-28.
Ovom pobjedom Tuzlaci su skupili 9 bodova za trenutno 8.mjesto.
Šesta je Slavija koja se lako obračunala sa Goraždem 34-24. I plavo-bijeli su sakupili 10 bodova, dok su Goraždani ostali na 6 bodova i 14-om mjestu.
Brčanska Lokomotiva savladala je Konjuh 35-33, sakupivši takođe 10 bodova. Imala je tokom utakmice Lokomotiva i značajniju prednost, ali je na kraju spašavala pobjedu protiv kasno probuđenih Živiničana koji su ostali na 6 bodova.
Lokomotiva je sada sedma, a Konjuh 13-ti.
U još jednoj neizvjesnoj utakmici Iskra je ostvarila i treću pobjedu, ovaj put protiv Vogošće 27-25, koju je prvi puta sa klupe predvodio novi trener Edhem Sirćo. 
Nakon 6.kola Iskra ima 9 bodova i nalazi se na 9.mjestu, dok je Vogošća 15-a sa 4 osvojena boda.
U vikendu pred nama slijede nam susreti 7.kola u čini se nikad ujednačenijem prvenstvu.

#rkgračanicaigrajrukometživisport