RK”Vogošća PH”-RK”Izviđač 27-31
RK”Konjuh”-RK”Borac” 24-24
RK”Sloga” (D)-RK”Bosna” 31-28
RK”Leotar”-RK”Gračanica” 27-24

Najbolji posao uradili su Ljubušaci koji su slavili u Vogošći. Skauti su posao odradili već u ranoj fazi utakmice kada su se odlijepili, otišli na poluvrijeme sa +5 i u drugom dijelu znalački održali prednost za siguran trijumf. 
Trebalo bi se desiti pravo sportsko čudo pa da Vogošća anulira razliku i plasira se u polufinale.
Konjuh i Borac odigrali su tvrdu utakmicu u kojoj su obje ekipe imale velike kadrovske probleme.
Naime, “Stolari” su pred samu utakmicu ostali bez odličnog golmana Bojića koji je otišao u Njemačku pa su vrata Živiničana branili mladi Adnan Bečić (rođen 2002.g.) i povratnik Faris Žiga koji je za ovu priliku došao da pomogne Konjuhu. 
Sa druge strane u redovima crveno-plavih, zbog povreda nisu nastupili bekovi Mijatović i Šešić, a u ranoj fazi utakmice (kod rezultata 6-7) nakon grubog faula teren je napustio i ponajbolji igrač Banjalučana, Dakić.
Konjuh je vodio većim dijelom susreta, a na poluvremenu je imao prednost od 12-9. 
U jednom trenutku drugog poluvremena bilo je 21-17, ali Borac se zahvaljujući sjajnom veteranu na golu, Bojanu Ljubišiću, uspio vratiti i izboriti odličan rezultat pred revanš u Banjaluci. U uzvratu Borac je favorit, ali ni Konjuh sigurno neće ići sa bijelom zastavom.
U Doboju je odigrana utakmica sa puno obrata. Bosna je sjajno otvorila utakmicu, povela 3-8, zatim su se domaćini probudili, poravnali rezultata, ali su ipak “Faraoni” otišli na odmor sa 2 gola razlike, a bilo je 13-15.
U drugom dijelu odvijala se rovovska bitka u kojoj su Visočani nakon poravnanja, ponovo imali +2, ali uporne Dobojlije nisu dozvolile da se protivnik odlijepi, pa su u samom finišu preokrenuli rezultat i stekli prednost od tri gola razlike za revanš.
U srijedu nas očekuje prava rukometna poslastica u kojoj obje ekipe traže svoju šansu.
U Trebinju, Leotar je zasluženo pobjedio našu ekipu i sa zalihom od 3 gola dolazi na revanš u Gračanicu.
Za razliku od prvenstvene utakmice, domaćini su imali više raspoloženih pojedinaca i postizali su golove sa svih pozicija uz dosta oštru odbranu.
Sa druge strane, naša ekipa je odigrala jednu od slabijih utakmica u ovom prvenstvu i sigurno da postoji velika rezerva i potencijal koji treba pokazati u srijedu, ako se želi do cilja.
Gračanička publika napraviće još jedan rukometni spektakl i nadamo se pomoći našim igračima u borbi za dalji plasman.
#rkgračanicaigrajrukometživisport