Večerašnjim treningom i „fudbalicom između starih i mladih“ spuštena je zavjesa na takmičarsku sezonu 2018/19. 
Nakon punih 315 dana napornog rada kroz treninge i takmičenja u prvenstvu i KUP-u došlo je vrijeme za zasluženi odmor.
Što se tiče takmičarskih rezultata, možemo biti zadovoljni, a sa malo više sportske sreće u prvenstvu i malo manje povreda i nedaća u KUP-u na kraju se stekao dojam da smo mogli i više, mada smo odavno ostvarili i premašili sve naše prvobitne planove i prognoze.
Sigurno je da smo se u protekloj sezoni maksimalno trudili, da smo u svakom trenutku davali sve od sebe i da je to fenomenalna Gračanička publika znala prepoznati i kroz nesebičnu podršku, biti uz nas čitavu sezonu.
Marljivost, predanost, posvećenost, disciplina, red i rad bile su glavne odlike naše ekipe koju je maestralno vodio naš trener Damir Doborac.
Ono što posebno imponuje jeste sloga i izvanredni međuljudski odnosi svih članova naše ekspedicije. 
U toku proteklih 315 dana, premda smo intenzivno bili zajedno, nije bilo zasićenja, nervoze, nije zabilježen nijedan jedini incident, nesporazum, konflikt, psovka unutar naše ekipe, sve ove dane živjeli smo i disali kao jedan.
Posebno poglavlje zaslužuje naša već pomenuta sjajna publika koja nas je maksimalno sportski, korektno i pošteno bodrila širom Bosne i Hercegovine, a posebno u Gračanici dajući primjer i drugima kako se to radi. 
Nažalost, danas je i vrijeme rastanaka, nikada više ova ekipa neće igrati u istom sastavu, jedni će put inostranstva, drugi u neke nove sportske sredine, neki će se posvetiti drugim obavezama, ali između svih nas ostaće sjećanja i uspomene na sjajnu sezonu, zdrava poznanstva i iskrena prijateljstva.
Na kraju koristimo priliku da se zahvalimo svima koji su u protekloj sezoni bili uz nas i sa nama.
I bez brige, biće Gračanice i iduće sezone, biće za one što nas vole!
#rkgračanicaigrajrukometživisport