Nakon pauze koja je potrajala više od mjesec dana, ponovo smo sa našim vjernim simpatizerima i navijačima. 
Sportsku javnost u ovom trenutku, vjerovatno najviše interesuje prelazni rok, odlasci i dolasci igrača u klub i iz kluba, te igrački roster u predstojećoj sezoni 2019/2020.
Ono što je za sada izvjesno, to je da klub napuštaju slijedeći igrači:
Reprezentativac i kapiten ekipe, golman Admir Ahmetašević, nakon devet sezona vjernosti klubu, odlučio je karijeru nastaviti u inostranstvu. 
Njegov novi klub je španski BM Puente Genil. 
Klub sa juga Španije iz oblasti Andaluzije, osnovan 1984.g. član je elitne ASOBAL lige od 2013.g. i uglavnom se do ove sezone nalazio u donjem dijelu tabele, boreći se za ostanak. 
Adi je u toku svoje karijere ostavio dubok trag u našem klubu i uvijek je znao cijeniti ono što mu je u klubu pruženo. 
Kada je bilo najpotrebnije pokazao je veliku zahvalnost, korektnost, lojalnost i odanost klubu. 
Veliko hvala i sretno El Capitano! 
Lijevi bek Dino Hamidović, karijeru nastavlja u RK“Trimo“ Trebnje, Slovenija. 
Gradić sa jugoistoka Slovenije, iz oblasti Dolenjska, živi za rukomet, a prošle sezone su osvojili 7.mjesto u najboljoj ligi Slovenije. 
U protekloj sezoni Dino je bio najefikasniji strijelac Premijer lige BiH. 
Svojim sjajnim igrama, zalaganjem i ponašanjem izborio je i mjesto u sastavu reprezentacije Bosne i Hercegovine, te upisao tri reprezentativna nastupa. 
Posebno dojmljiv bio je debi protiv Finske, a nastupio je i u mečevima protiv Bjelorusije i Češke. 
Sretno Gračaničkoj haubici!
Amir Sumbić, lijevo krilo, po potrebi i srednji bek, zbog porodičnih razloga i obaveza, nažalost prekida igračku karijeru. Puno sreće u daljem radu i životu želimo i Sumbiću. 
Ovom prilikom, napomenućemo jedan bitan detalj na koji smo kao kolektiv posebno ponosni: 
Admir Ahmetašević je profesor tjelesnog odgoja, Dino Hamidović vrlo skoro dipl.ing.saobraćaja, a Amir Sumbić dipl.oec. što je još jedan dokaz da sport i škola mogu ići zajedno.
Harun Đulić, nažalost nije prihvatio ponuđene uslove i nije produžio vjernost klubu. Harunu želimo puno sreće u daljoj igračkoj karijeri i životu.
Semir Zvekić (pivot), Slaven Šijaković (srednji bek) koji su dres našeg kluba nosili posljednju sezonu, te Velibor Manjić (pivot) član RK“Gračanica“ proljetnu polusezonu minulog prvenstva, takođe su odlučili da potraže nove klubove, odnosno sportske sredine.
Ono što je za sada izvjesno, Zvekić je novi član RK“Iskra“ Bugojno.
Takođe i svima njima želimo puno sreće u daljnjim sportskim karijerama kao i u životu općenito.
Svako od nabrojanih igrača dao je na svoj način doprinos u radu i rezultatima kluba i biće zauvijek upisani kao dio igračke porodice RK“Gračanica“. 
Na kraju, informacija da ni dosadašnji trener golmana Amir Mulahalilović, zbog radnih obaveza u vlastitoj firmi, po ličnoj molbi i zahtjevu, neće više biti član stručnog štaba našeg kluba. 
Hvala Amiru na predanom radu, a vrata kluba su mu otvorena i uvijek je dobrodošao.

#rkgračanicaigrajrukometživisport