Saopštenje za javnost RK“Gračanica“ Gračanica:
Povodom incidenta koji se dogodio na vremenu 57:32 revanš utakmice četvrtfinala KUP-a BiH između RK“Gračanica“-RK“Izviđač“ Ljubuški, Uprava kluba iznosi slijedeće saopštenje:
„Izražavamo duboko žaljenje zbog incidenta i nesportskog poteza našeg igrača Adnana Tufekčića, koji je u opštem metežu i naguravanju igrača, udario suparničkog igrača Stjepana Jozinovića.
Adnan Tufekčić, oduvijek je važio za beskompromisnog borca koji je uvijek davao 100% svojih mogućnosti.
Svojim požrtvovanjem i odnosom prema klupskom dresu zaslužio je i nosio kapitensku traku. 
Premda je njegova igra uvijek bila odvažna, hrabra, muška i bespoštedna, ovakva vrsta incidenata nikad mu nije bila svojstvena.
U narednom periodu nakon što se sagledaju svi uzroci i aspekti predmetnog incidenta, prikupe dodatne izjave svih aktera, te u skladu sa izrečenim sankcijama od strane Komesara takmičenja i Uprava kluba će zauzeti svoj konačni stav po ovom pitanju.
Takođe, Uprava kluba se ograđuje od nedoličnog i nesportskog skandiranja, od strane jednog dijela gledališta, koje apsolutno nije svojstveno gračaničkoj publici.
Gračanička publika uvijek je aplauzom ispraćala sve ekipe koje su to svojom igrom, ali i ponašanjem zasluživale bez obzira na ishod utakmice. 
Nadamo se da se ovako nemile scene nikad više neće ponoviti ni u našoj, a niti u Sportskim dvoranama širom Bosne i Hercegovine“. 

#rkgračanicaigrajrukometživisport