RK”Gračanica”-RK”Metkovići” 18-19 (9-8).

Nakon prvog poluvremena u kojem su se ekipe smjenjivale u vođstvu naša ekipa imala je više koncentracije u finišu i na odmor se otišlo sa minimalnom prednošću 9-8.
Početkom drugog dijela Metkovićani preokreću rezultat za 9-10, da bi naši dječaci vratili preimućstvo za 13-11 i u tom trenutku to je bila najveća razlika jednog tima.
Nakon 14-12, dolazi do pada koncentracije, brzopleti napadi i slab odgovor na dalekometnu paljbu protivnika rezultiralo je preokretom 15-18.
Brzo smanjujemo na 16-18, a nakon osvojene lopte i evidentnog prekršaja za isključenje na našem igraču, u nastavku akcije, naš igrač prigovara i sudije nam oduzimaju loptu i isključuju igrača.
To kao da je dalo dodatnu snagu našim dječacima koji se sa igračem manje, uspješno brane i postižu dva gola za 18-18.
Na 42 sekunde do kraja trener Gopo uzima time-out i imamo posljednji napad za pobjedu.
Odlična, smišljena akcija na drugog pivotu, idealna prilika za pogodak, ali golman Metkovića čudesno brani i 25 sekundi prije kraja protivnik ima time-out i loptu za pobjedu.
Nažalost, primili smo još jedan jeftin gol, a nije bilo ni dovoljno spretnosti da organizujemo posljednji napad, tako da je konačan rezultat bio 18-19.
Na kraju treba čestitati našim dječacima koji su na najbolji način reprezentovali Gračanicu i dokazali da su u samoj regionalnoj eliti u ovom uzrastu. 
Povreda jedinog ljevaka Šabića i dvodnevno putovanje na relaciji Gračanica-Zavidovići, te danas Gračanica-Maglaj-Zavidovići nije alibi, ali je pokazatelj koji nam govori da ima još rezerve u ovim sjajnim dječacima.
Presretni smo, ponosni, čestitke dječacima, čestitke njihovoj dugogodišnjoj trenerici Zorici Unkić i našem treneru prve ekipe Mirsadu Gopi koji je vodio ekipu na ovom turniru.

#rkgračanicaigrajrukometživisport