Dana 17.09.2007.g. na mjesto predsjednika imenovan je Nihad Kane Hadžihasanović. Formirana je nova Uprava, a njeni članovi postali su Midhat Mujačić, Adnan Ustavdić, Mevludin Šabić, Admir Duraković, Dževad Kapetanović, Sabit Korić i Nesib Mehanović dotadašnji predsjednik.

Predsjednik skupštine bio je Fikret Konjić Učo, a sekretar kluba Nermin Šaković Mimo.

Hadžihasanović se na mjestu predsjednika zadržao 3 mjeseca, a onda je zbog privatnih i službenih razloga podnio ostavku, pa je na čelo kluba 22.12.2007.g. došao Midhat Mujačić.

Trener ekipe i dalje je bio Mirsad Gopo, njegov pomoćnik Damir Sejdinović, juniore je vodio Admir Šaković, a trener golmana bio je Hamza Saliefendić.

Formira se igrački roster koji od 14.09.2007.g. počinje sa trenažnim procesom za takmičenje u Prvoj ligi Federacije-grupa sjever. U odnosu na prošlu sezonu u trenažnom procesu nisu bili Admir Ćosić, Mustafa Bašić, Nedim Rešidbegović, Elvis Husaković, Asim Pedić, Muhidin Begović i Denis Garagić. Veliko pojačanje bio je povratak Eldara Girotića nakon loma ruke i pauze od jedne sezone.

Liga je brojala 12 klubova. Prvo mjesto i plasman u Premijer ligu ostvarila je RK”Sloboda Solana” iz Tuzle. Novi član naše lige u idućoj sezoni postaće RK”Čelik” Zenica, koga će iz Prve lige Federacije-jug, preseliti u Prvu ligu Federacije-sjever. Mi smo zauzeli, vrlo dobro 3.mjesto.

Imamo i zapisnike sa dvije utakmice naših kadeta. Nažalost u oba meča smo poraženi, dječaci iz RK”Krivaja” Zavidovići bili su bolji 12-37, a takođe i kadeti RK”Sloboda Solana” 21-29.