Poziv svim ljubiteljima rukometa da napunimo dvoranu i oprostimo se od naših igrača u kalendarskoj 2017.g.!

Nakon što su naši momci iz daljeg takmičenja eliminisali ekipu RK “Derventa”, voljom žrijeba za put u dvomečeve četvrtfinala, moraće savladati još jednog premijerligaša, sarajevsku Bosnu.
Nakon promjene Uprave i totalne rekonstrukcije tima, uslijedili su nešto slabiji rezultati RK Bosna, kojoj ni raspored utakmica u Premijer ligi nije išao u prilog. Kako to u sportu obično biva, došlo je do smjene na čelu stručnog štaba pa je umjesto legende kluba Zuhdije Korkarića na užarenu klupu sjeo nekada sjajni igrač i veliki borac Ejub Kukavica. Ni nakon te šok terapije, RK “Bosna” nije polučila očekivane rezultate, mada su utakmice protiv Sloge, Konjuha, Goražda do same završnice bile u egalu, što je dokaz da se Bosna nipošto ne smije potcjeniti.
Sigurno je dakle da gosti neće doći sa bijelom zastavom i da će Bojić, Bračković, Alibegović, Živanov, Stojisavljević, Salkić, Nadarević, Ratko Nikolić i drugi učiniti sve da spase ovu polusezonu, a Bosna će sigurno nakon pauze poduzeti sve da se na pravi način konsoliduje.
Što se tiče naše ekipe, valja istaći niz problema sa kojima smo se susretali u predhodnom periodu. 
Nažalost, Adnan Brđanović i Benjamin Spahić, nisu uspjeli uskladiti radne obaveze i trenažni proces, pa je sporazumno dogovoreno da struka u nastavku prvenstva ne računa na njihove usluge. Prvotimci Amir Sumbić i Adnan Tufekčić su nakon pauza zbog povreda, koje su potrajale više od mjesec, odnosno petnaest dana, tek u petak odradili trening u punom kapacitetu i trebali bi biti spremni za srijedu.
Svi ostali igrači su spremni i sa velikom željom iščekuju sraz za renomiranim protivnikom.
Ovom prilikom još jednom pozivamo sve ljubitelje rukometa da prisustvuju ovom meču i pomognu našim momcima u borbi za četvrtfinale KUP-a BiH koji je na rasporedu u aprilu 2018.g.
#rkgračanicaigrajrukometživisport