Rukometaši Gračanice, sutra će sa početkom u 11 časova u dvorani Ekonomske škole u Brčkom, utakmicom protiv RK “Đakovo” (Hrvatska) otvoriti turnir Brčko 2017 za seniore.

Naš sutrašnji protivnik, RK “Đakovo”, član je Prve lige Hrvatske, grupa sjever, a prošle sezone zauzeo je 3.mjesto u ligaškom takmičenju. Radi se o klubu sa velikom rukometnom tradicijom, te klubu koji je dao jednog od najvećih rukometaša današnjice, kapitena reprezentacije Hrvatske, Domagoja Duvnjaka koji nastupa za THW Kiel.

U drugoj utakmici, sa početkom od 13 sati, sastaju se član Prve lige Republike Srpske i ujedno domaćin turnira RK “Lokomotiva” i apsolutni favorit turnira RK “Vojvodina” iz Novog Sada.

Kao što je poznato RK “Lokomotiva” je nekadašnji premijerligaš, ali ovaj klub je prije svega prepoznatljiv po izvanrednom radu sa mlađim kategorijama i po velikom broju reprezentativaca BiH u omladinskim kategorijama.

S druge strane, RK”Vojvodina”, posljednjih pet godina je šampion i neprikosnoveni vladar srbijanske rukometne scene, a ujedno i jedan od najorganizovanijih klubova na ovim prostorima.
Treba pomenuti da je u sastavu RK”Vojvodina” i gračanlija po djedu rukometašu (Zvonimir Šnobl) i ocu rukometašu (Nebojša Jeremić), mladi reprezentativac Srbije, Nikola Jeremić koji igra na poziciji desnog beka.
Inače Jeremića su još kao supertalentovanog dječaka iz dobojske Sloge, skauti Vojvodine doveli u svoje redove.

U svakom slučaju biće ovo dobra prilika da naši igrači “osjete loptu” i da nakon 16 dana, iscrpljujućih fizičkih priprema, pod budnim okom prof.Nedima Šišića, počnu sa odigravanjem prijateljskih utakmica.
Nova provjera, naših igrača, biće već u petak 18.08.2017.g. kod naših sportskih prijatelja iz Dervente.
Idemo dalje! 

#rkgračanicajedanklubjedangrad