Budući da je povratak na teren povrjeđenog Slavena Šijakovića neizvjestan, te da će i Amir Sumbić u narednih 15 dana biti odsutan zbog privatnih obaveza, Uprava kluba i stručni štab odlučili su da dovedu adekvatnu zamjenu na poziciji srednjeg beka kako bi što spremnije dočekali nastavak uspješne sezone.

Danas, posljednjeg dana prelaznog roka, novi član RK”Gračanica” postao je srednji bek Vladimir Tomić.
Tomić je visok 182 cm, težak 83 kg, a rođen je 25.09.1990.g. u Šapcu.
U svojoj bogatoj igračkoj karijeri nastupao je za nekoliko srbijanskih i jedan izraelski klub:
Seniorsku karijeru započeo je u 
RK”Kolubara” Lazarevac sa kojom je kao 17-to godišnjak u okviru 3.kola Challenge CUP-a daleke 2007.g. igrao dvomeč protiv našeg predstavnika RK”Sloga” Doboj. Uslijedilo je igranje za RK”BASK” iz Beograda, a zatim je igrao za RK”Priboj”, RK”Crvena Zvezda”, RK”Planinka” Kuršumlija (u koju se vraćao nekoliko puta), RK”Crvenka”, RK”Sinđelić”, da bi u sezoni 2017/18 prešao u izraelski MK “Beer Sheva”. 
Posljednju polusezonu igrao je za RK “Mokra Gora” koju je vodio proslavljeni Veselin Vuković.
Godine 2015. Tomić je kao reprezentativac Srbije nastupao na Univerzijadi u kineskom Gvanžuu, gdje su istočni susjedi osvojili srebrenu medalju (rukomet se igrao kao izborni sport).
U naš klub dolazi kao slobodan igrač i trebao bi biti veliko pojačanje u nastavku sezone.
O kakvom igraču se radi ljubitelji rukometa u Gračanici moći će se uvjeriti već u subotu kada igramo meč protiv RK”Zrinjski”.
#rkgračanicaigrajrukometživisport